Cosmodrome Kattevennen

Is uw kind geïnteresseerd in het heelal en haar planeten dan is het Cosmodrome de ideale plaats om hier meer over bij te leren.

Cosmodrome Kattevennen, ruimtevaartcentrum in Genk 

In dit ruimtevaartcentrum te Genk worden jaarlijks verschillende shows en workshops gegeven over sterren, planeten, wetenschap en astronomie. Naast de verschillende shows en workshops zijn er vaak tijdelijke tentoonstellingen. Naast de Cosmodrome zelf zijn er zeer veel activiteiten in het Nationaal park Kattevennen. Deze activiteiten gaan van minigolf, naar een planetenpad naar een stenen pad.  

Ontdek de Stokkenmanroute, een wandeltocht van 4,2 km (6-12 jaar) door de bossen van Kattevennen. Met de hulp van de app, het spelboekje of het verhaalboekje leer je het verhaal van de Stokkenmannen kennen. De app en spelboekje of verhaalboekje kost 5 euro. Leden van de Gezinsbond krijgen 1 euro spaarkorting.

 

Op verkenning in het heelal

Kattevennen-Cosmodrome trekt dit jaar de kaart van ‘cosmic adventure’, met als doel wetenschap en astronomie voor iedereen toegankelijk te maken. In de expo De oerknal ga je 13,8 miljard jaar terug in de tijd, naar het absolute begin van de kosmos. Je maakt een reis door de evolutie, van de oerknal tot nu. In de 360° show maak je kennis met de bijzondere ontwikkeling van onze planeet. Na elke show ga je op ruimteavontuur langs de sterrenhemel van de avond. Een bezoek aan de vernieuwde sterrenwacht sluit je belevingstour af.

 

Korting bij Cosmodrome Kattevennen te Genk via de Gezinsbond 

Indien je je Gezinsbondkaart toont aan de Kassa van het Cosmodrome te Genk ontvang je volgende kortingen:

  • 1,5 euro spaarkorting op een individueel ticket
  • 1 euro spaarkorting op een ticket voor kinderen (jonger dan 12 jaar)
  • 5 euro spaarkorting op een gezinsticket
  • De kortingen worden aan de kassa toegekend.

 

Cosmodrome Kattevennen