Museumpas

Op zoek naar een pas waarmee je meer dan 215 musea in België kan bezoeken? De Museumpas is perfect wat je zoekt. Koop hem voor jezelf of als cadeau!

Met 1 pas naar meer dan 215 musea

Met de Museumpas kan je gedurende één jaar onbeperkt meer dan 200 musea en 275 expo’s bezoeken. Je kan musea en expo’s bezoeken in heel België, onder andere in Gent, Antwerpen, Brussel, Brugge,… Enkele voorbeelden van musea waar je de Museumpas kan gebruiken zijn: Autoworld (Brussel), AfricaMuseum (Tervuren), Suske en Wiske Museum (Kalmthout), Museum voor Schone Kunsten (Gent), Abdijmuseum Ten Duinen (Koksijde), Sint-Jans Hospitaal (Brugge), Modemuseum (Hasselt), Fotomuseum (Antwerpen), Openluchtmuseum Bokrijk (Genk),...

 

Korting op de Museumpas via de Gezinsbond

Als lid van de Gezinsbond kan je genieten van een mooie spaarkorting van 10%.

  • De korting is enkel geldig op museumpassen (vouchers) aangekocht via de webshop van de Gezinsbond.
    • De vouchers kunnen ook gebruikt worden voor verlenging van je museumpas met 1 jaar.
  • Per lidnummer kunnen er maar evenveel vouchers voor museumpassen aangekocht worden als er inwonende gezinsleden zijn op basis van de gegevens beschikbaar in de ledendatabase van de Gezinsbond.
  • De korting wordt onmiddellijk bij aankoop van de voucher op de lidkaart geplaatst.
  • De vouchers dienen op de website van museumpas ingeruild te worden voor de effectieve museumpas of de verlenging van je museumpas. Hierbij dien je de vouchercode (13 cijfers), en dus NIET je lidnummer, in te geven. Belangrijk: kies voor 'koop de museumpas' als je eerder nog geen pas had, kies voor 'aanmelden op Mijn museumpas' als je reeds een pas hebt en wenst te hernieuwen. OPGELET: je vouchercode zal na ontvangst max. 1 jaar blijven werken; het is dus belangrijk dat je de voucher op tijd inruilt voor een museumpas.
    De museumpas wordt meteen geactiveerd zodra je je voucher inruilt.
  • Sinds kort is de museumpas (vooral) digitaal geworden. Dat betekent dat je standaard geen fysieke kaart meer nodig zal hebben. De digitale museumpas is een persoonlijke QR-code die je zal kunnen downloaden als app op je smartphone.
Korting op de Museumpas